Kék túra (+Óbuda+Szomszédok) 2023.10.22.

Alap infók:


Leírás:

A találkozó és séta az első helyszínig

10:00 körül találkoztunk a Szentlélek téren. Hamar megegyeztünk, hogy a nagytúrát nem vállaljuk be, túl sok eső esett előző nap, nem lesz járható az erdő.

Elindultunk egy rögtönzött B-terv szerint a Gázgyár felé.

Gázgyár és lakótelep - Az óbudai kiskör

Pót-tervnek a volt Óbudai Gázgyár területén épült info-park és a mellette levő Gázgyári lakótelep meglátogatását eszeltem ki, bár ez nem volt még teljesen kidolgozva, így kicsit kóválygós lett. :)

Érkezés a Gázgyárhoz: 10:50

Elhagytuk a Gázgyári lakótelepet: 12:00

Picur Söröző

Kicsit már fáradt a lábunk, meg az eső is kezdett csöpögni, így a Kaszásdűlőnél egy panel-alji sörözőt választottunk pihenőhelyül.

Innen később HÉV-vel és busszal indultunk tovább a hegyre, ebédelésünk színterére, ami után már az eredeti terv szerint haladtunk.

Érkezés: 12:30

Tovaindulás: 13:30

Erdészház

Volt még fél óránk az asztalfoglalásig, így megnéztük a Szomszédokból jól ismert erdészházat, János és Dénes bácsi tartózkodási helyét. Ez a helyszín, nem a kéken van, így az eredeti túratervben nem szerepel.

Séta indult: 14:00

Séta végetért: 14:30

Fenyőgyöngye - ebéd

Itt csatlakoztunk be az eredetileg tervezett útvonalba. Terveim szerint is ebben az időpontban értünk volna ide, csak nem busszal lentről, hanem gyalog a Hármashatár-hegyről, fentről.

A Fenyőgyöngye régi kedvenc, de most valahogy nem mindenkinek hozta a megszokott szintet. Nem volt borzasztó, de nekem és Erkának pl kifejezetten zsíros volt a rendelt kajánk, pedig nem is ugyanazt kértünk.

Ebéd után léptünk rá a kék jelzésre.

Érkezés: 14:30

Távozás: 15:30

Árpád-kilátó

A kéktúra budapesti szakaszának kb utolsó harmadába csatlakoztunk itt be, ami nem sokkal a Fenyőgyöngye után az Árpád-kilátóhoz érkezik. Teleobjektív elkél, szűk részen látni ki és minden messze van, de azért el lehet nézelődni jópár percig.

Érkezés: 16:05

Tovaindulás: 16:20

Kéktúra folytatás

Végig a kéken haladtunk, le egészen a Hűvösvölgyig.

Indulás a kilátótól: 16:20

Érkezés Hűvösvölgybe: 17:30

Végállomás - Tram

A hűvösvölgyi villamosvégállomáson ültük meg a pihenőnket a Tram Bisztróban, majd ránk is sötétedett, így elindultunk haza.

Érkezés: 17:30

Tovaindulás: 18:30

Utószó

Szokás szerint szenzációs volt a nap, jót sétáltunk, jó helyeken jártunk, sokat beszélgettünk és igen jókat nevetgéltünk. :)

Viszont!

Mivel most csak egy harmadot teljesítettünk, így a kéktúra budapesti szakaszának végigjárása még várat magára.

Nem baj, már várom! :)

Felkészülni! Hamarosan ismét útnak indulunk! :)