Kék túra 2024.03.15.

Alap infók:


Leírás:

A találkozó és buszozás

09:00 körül találkoztunk a Szentlélek téren. A buszon az első megállóig csak mi ültünk. 09:40-kor szálltunk le a járatról és indultunk neki az első állomásunkig - a Rozália téglagyárhoz - ami egyben a túra hivatalos kezdőpontja is.

Indulás a Szentlélek térről: 09:21

Érkezés a téglagyárhoz: 09:45

Rozália téglagyár

A kék jelzés a téglagyárnál érkezik be Budapest közigazgatási határán belülre, valamint ez egyben Kéktúra pecsételőhely is, így megálltunk, aki hozott füzetet, az pecsételt. Csepi a karjára. Elfogytak az első szendvicsek, felkészültünk az indulásra.

Érkezés a téglagyárhoz: 09:45

Elkezdtük a túrát: 10:00

Séta a Virágos-nyereghez

Nem egész 1,5 óra túra következett. Ezalatt, legyőztünk egy szemét emelkedőt, majd a Csúcs-hegy oldalában egy csodaszép panorámaút után jutottunk fel a Virágos-nyereghez. 

A túrát elkezdtük: 10:00

Érkezés a Virágosnyereghez: 11:20

Pihi a réten

A rétre kiérve ismét pecsételtünk, majd pihentünk, eszegettünk. Összesen kb fél órát töltöttünk el itt, mielőtt tovaindultunk volna a Vihar-hegyen át a Hármashatárhegyre.

Érkezés a Virágosnyereghez: 11:20

Tovaindulás: 11:50

Tovaséta a csúcsra

Ismét pár kellemetlen emelkedő következett, valamint egy függőkből álló terápiás-csoportot is kerülgettünk, de még így is egész simán felértünk a Vihar-hegyre, majd onnan már csak pár lépés volt a Hármashatárhegy.

Indulás a rétről: 11:50

Érkezés a HHH-ra: 12:30

Pihenés és sorbanállás A HHH-n

Felértünk a csúcsra, a Hármashatárhegyre, a Rotter Lajos Turistahàzhoz. Mivel a WC-nél igen hosszú volt a sor, így a kilátó előtt nem sokkal itt is jelentősebb időt töltöttünk el. Eszegettünk, meg pecsételünk is.

Érkezés: 12:30

Távozás: 12:50

A Guckler Károly-kilátó

Tulajdonképp a túra csúcspontja. Minden tekintetben. Ideális időben ellátni a Megyeri-hídtól Csepelig. Most telített volt a lég, így nem voltak ideálisak a látási viszonyok, de így is jó volt körbetekinteni. A kilátózás után még hevertünk kicsit a fűben a napon, aztán továbbindultunk, immáron zömmel lefelé.

Érkezés: 13:00

Távozás: 13:35

Leséta, kilátótól-kilátóig

Elindultunk hosszan lefelé a Hármashatárhegyről, majd a Fenyőgyöngye utáni utolsó kis kaptatót megmászva eljutottunk az Árpád-kilátóig.

Útra keltünk: 13:35

Érkeztünk: 14:20

Árpád-kilátó

A kéktúra budapesti szakaszának kb utolsó harmada indul innen, nagyjából végig lefele. Itt pihentünk utoljára, fogytak a szendvicsek és az italok. Sűrűsödött a nevetgélés, kezdtük elhinni, hogy túléljük. A Kulti mondja, péntek van Facebook oldal innen jelentkezett be. :)

Érkezés: 14:20

Tovaindulás: 15:10

A levezető séta

Mondanám, hogy innentől eseménytelenül zajlott a túra, de nem szabad szó nélkül elmenni a bringás mellett, akit csoportosan akartunk megverni, valamint Kajdi Csaba "új" kiskutyája mellett, aki szoros barátságba szeretett volna kerülni csapatunkkal - főleg Lucival, a mi csapatunk gizsgugyájával - valamint, hogy ezen a szakaszon adta meg magát Erka térde...

De leértünk!

Indulás a kilátótól: 15:10

Érkezés Hűvösvölgybe: 16:30

Végállomás - Tram

Csodás módon mindannyian megérkeztünk a célállomásra. Az erdőből kiérve fotóztunk egyet, majd ketten a csoportkép után lecsatlakoztak, a többiekkel még beültünk egy levezető körre a hűvösvölgyi villamosvégállomáson a Tram Bisztróba, majd elindultunk haza.

Érkezés a Tram-be: 16:30

Hazaindulás: 17:15

Utószó - összegzés

Hihetetlen szerencsénk volt az időjárással, az évszakot meghazudtoló időnk volt.

Ezen felül a társaság is nagy dicséretet érdemel, mindenki derekasan tűrte az emelkedőket, nagyon ritkán alakult csak ki lincshangulat és akkor is mindig sikerült elfutnom... :)

Noés a hangulat is - szokás szerint - pazar volt.

Köszi Nektek!

Az egész napos 23,5km-emből olyan 18km körül kóvályogtam össze a hegyen (a hivatalos táv ugye 14,1km, de senki nem az ideális íven halad, kicsit visszamész megnézni valamit, toporogsz a kilátó körül stb...), kb ezt tekinthetjük a kirándulás alatt megtett távnak. Ez az emelkedőkkel megfűszerezve elsőre nem is rossz.

Megjött a kedvem az ilyen kirándulásokhoz, úgyhogy már szervezkedem a budaörsit. Az amúgy rövidebb. Ha Erkával végigjártuk, kitűzzük a közös időpontot!

Aztán van még ötlet bőven!

Felkészülni! Hamarosan ismét útnak indulunk! :)